perjantai 31. maaliskuuta 2017

Isoäidin terveysohjeet / Granny's health instructions

Kesä ja paljasjalkakausi lähestyy. 

Summer and bare feet are approaching. 

Miltä siellä villasukan alla näyttää? Unohtuiko jalkahoito talven pimeinä kuukausina?

How does it look down there, under the woollen sock? Forgot foot care during the dark winter months?

Nyt on tullut hetki varata aika jalkahoitajalta tai jalkaterapeutilta. Tai sitten voit noudattaa tätä yksinkertaista ohjetta. Tulet hämmästymään, miten hyvin se toimii.

Now is the moment to make an appointment to podiatrist. Or you can follow this simple guideline. You'll be amazed how well it works.

Varaa pesuvati, merisuolaa ja hohkakivi. Nimenomaan hohkakivi, ei raspi. Raspilla jos raspaat jalkapohjia, niin kohta on kasvanut kahta kauheammat kovettumat tilalle.

Take a washbasin, sea salt and pumice. It is the pumice stone, not rasp. Should you rasp the soles too hard, then you will soon receive twice as horrible induration instead of soft skin.

Tällainen emalivati oli suomalaisessa äitiyspakkauksessa silloin, kun minä synnyin. Siis iloisella 1800-luvulla. This enamel washbasin was in the Finnish maternity package when I was born. That is in the joyful 1800s.

Laita vadin pohjalle reilusti merisuolaa ja niin lämmintä vettä kuin jalat kestävät. Liota jalkoja ainakin kymmenen minuuttia. Vaikka sen ajan, minkä istut saunan lauteilla.

Put generously of sea salt on the bottom of the dish and as warm water as your feet can take. Soak your feet for at least ten minutes. For instance during the period of time you sit in the sauna.

Älä nosta jalkoja pois, vaan hio kovettumien ja karkeiden paikkojen kohdat hohkakivellä veden alla. Se käy hetkessä, kun jalat ovat saaneet hyvän suolakylvyn.

Do not lift the legs off, but buff the sections of the hard skin out under water with pumice. It happens in an instant, when your feet are well bathed in salt water.

Ja sitten vain jalkojen huuhtelu, huolellinen kuivaus ja RASVAUS. Niinpä niin, senhän sinä tietenkin aiot jättää välistä. Mutta ei kannata, sillä jalat tarvitsevat kosteutta yhtä paljon kuin kädet.

And then just flushing the feet, careful drying and GREASING. So then, of course, that is what you are going to leave between. But do not, because your feet need moisture as much as your hands.

Ja tämä on ehdottomasti paras voide. Voit tuhlata rahaa kokeillaksesi muita, mutta tämän voittanutta ei ole. And this is simply the best creme. You can spend a fortune by testing others, but the fact remains that this is best.
Tee tämä korkeintaan kahdesti kuukaudessa. Edes hohkakivi ei ole niin lempeä, ettei aiheuttaisi uusia kovettumia jos käytät sitä liian usein.

Do not repeat this more often than twice a month. Even a pumice gives you induration if you use it more often.

----------

Elämänohje:

Life advice:

Tällä keinoin sinusta saattaa tulla kevytkenkäinen. Mutta ei se niin hirveästi haittaa.

This means you may become wanton with your light feet. But it is not so terribly harmful.

1 kommentti:

  1. Hyvä, kun muistutit ja tuota rasvaa kokeilen. Tervetuloa kesä ja sandaalit <3

    VastaaPoista